Invitație la aniversarea Zilei Culturii Naționale

boldis 2Luni 19 ianuarie 2015, cu începere de la orele 18.30, la sediul consulatului din Milano, în via Gignese 2, va avea loc conferința cu titlul ”CONDIȚIA POETULUI ÎN SOCIETATE – de la Mihai Eminescu la Grigore Vieru”. Manifestarea este organizată de Consulatul General al României la Milano, Centrul Cultural Italo-Român și Cenaclul ”Dacii”.

Invitați la eveniment vor fi poetul Daniel Corbu și Filomena Corbu, editor Princeps Multimedia Iași. Vor participa și poetul Viorel Boldiș și consulul general George Bologan.

Manifestarea are loc cu prilejul Zilei poetului Mihai Eminescu și a Zilei Culturii Române, spațiu privilegiat al timpului în care reflectăm asupra valorii culturale. Vă invităm la un moment de poezie, estetică și de interacțiune deschisă a publicului cu oaspeții. Evenimentul se adresează tuturor românilor iubitori de litere și de frumos.

Începând din 201, pe 15 ianuarie, de ziua poetului Mihai Eminescu, este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale, în urma unei legi promulgate în decembrie 2010.

Corbu Daniel este un poet și critic literar român. Din 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru în Asociația Scriitorilor de Limbă Română din Québec. A absolvit Facultatea de Limba și Literatura română a Universității București, secția română-franceză. În prezent este director la Muzeul Literaturii Române din Iași și editor al revistei Feed Back. A tradus pentru reviste de cultură sau în volum din Cioran, Roland Barthes, Daudet, Edmond Jabes, Henri Michaux, Paul Valery, Marcel Moreau, Odysseas Elytis, Andre Welter, Borges, Egito Goncalves. Este prezent în diverse antologii de poezie din țară și străinătate, precum și în reviste literare din Franța, Belgia, Italia, Iugoslavia, Germania, Slovacia, Republica Yemen, Ungaria, Canada, China.

O călătorie în istoria literaturii ne ajută să înțelegem mai bine ce au făcut literații pentru noi, care este rolul poeziei în dinamica socială și culturală și mai ales în umanizarea societății. Pentru omul contemporan, trăind într-un ritm și într-o tensiune specifică, poezia ca parte a estetici devine o necesitate de a fi conectat la un tip de emoție autentică, indiferent de vârstă.

Astfel de manifestări afirmă importanța dialogului culturii române ca gest de demnitate și de susținere a inițiativelor culturale per ansamblu, expresie a a sublimelor preocupări ale spiritului uman.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...